2017, Libbhults ängar och stativ

Är det någon här? Nytt år, nya tag! Grin

Jag drabbades av akut självkritik efter att ha hört att ska man ta snygga bilder så måste man fota något vackert. Hur snyggt är det här egentligen? Samma träd, sjöar, himlar, nyckelpigor, humlor, fjärilar…. som det alltid varit. Småland är inte direkt Yellowstone Smug Särskilt inte på vintern när allt bara är grått, brunt och visset.
Trots det har jag fotat ändå, jag kan bara inte låta bli! Men lägga ut något på ”sociala medier” och särskilt i bloggen tog emot rejält. Att jag orkar fota men inte redigera bilderna hjälper inte heller till. Prövade t.o.m. att fota i jpeg men jag var såklart tvungen att pilla lite med dem i alla fall så det hjälpte inte Wink

Nu har jag i alla fall kommit fram till att eftersom bilderna inte ska säljas eller förnöja någon annan än mig (och eventuella besökare här) så skiter jag i att jag inte har hav, berg, norrsken eller ens molnfria himlar att bjuda på. För att må bra måste jag tydligen skava runt med kameran och har jag nu ändå både bilder och en blogg så kan jag lika gärna pilla minimalt med dem, inte ta så jäkla många och lägga upp dem här Big Smile

I går tänkte jag fota strömmande vatten med is men bäcken jag besökte såg fruktansvärt oinbjudande ut, det var inte mycket till ström och absolut inga istappar alls, så jag drog till Libbhults ängar i stället. På sommaren, när det är som vackrast springer det omkring ett stort antal galna kvigor Cow där men så här års är det garanterat kofritt.

Lugnt, skönt och tyst var det där och fruktansvärt mulet.

Mitt stativ var så klart billigt. Men dög ändå tyckte jag… Eftersom jag aldrig använde det Heh En dag tog jag trots allt med det och upptäckte att det var ganska skönt att slippa bära på kameran hela tiden. Alltså har det fått följa med allt oftare. Och i och med att jag använder det så märks så klart att det inte är något vidare. Detta har grämt mig hela hösten men eftersom ett bra stativ kostar skjortan har jag inte vetat hur jag ska göra. Dryftade mina problem med min man som undrade om jag hade provat stativet han ärvde av sin pappa? Öh… nä, det var ju jättetungt!
I dag fick det följa med ut och fy tusan vilken skillnad det var! Det är ett Manfrotto (superdyrt) av en äldre modell. Skittungt men sååå stadigt, gnisslar och slamsar inte omkring. Hurra! På dagens runda släpade jag runt på det mer eller mindre i en timme och det känns överallt i kroppen men ska jag använda stativ så är det det som ska med. Särskilt om jag kan ta bilen Wink  Grin

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/c/8/tempore.se/httpd.www/brudec/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentarer

2017, Libbhults ängar och stativ — 4 kommentarer

 1. Oj, ett blogginlägg! Grin Wink

  …förstår inte det där med snygga bilder/fota nå’t vackert?
  Låter lite dumt/obetänksamt i mina öron.
  Att visa det fula/vardagliga är nog mer min grej.
  Sen gååår det ju att göra på snygga sätt. Wink

  Vår vardag & natur kan vara riktigt exotiska
  för den som bor i en annan del av världen så fota på.

  Älskar bild ett – & lavar på träd är ett tecken på bra luft/luft utan större föroreningar. Yes

 2. Undrens tid är ännu inte förbi! Cool Laugh

  Han som sa det är ovanligt korkad, jag vet inte varför det fastnade sådär.
  Egentligen gillar jag också lite skavanker Grin
  Med hjälp av Camera Natura och andra Youtubare som inspiration så har det gått över, tänker aldrig mer lyssna på nåt han säger igen.

  http://www.lansstyrelsen.se/Kronoberg/Sv/djur-och-natur/skyddad-natur/naturreservat/libbhults-angar/Pages/index.aspx

  Det är superfint där uppe! Vore perfekt om man bara slapp de lömska kvigorna Smug

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette