Mer arbete

Det får allt bli en bild till på arbetet som aldrig tar slut när man är bonde.

Åkern var alldeles översållad med stenar i förrgår. Efter det att bonden och hans medhjälpare kört några varv i solnedgången var alla dessa stenar magiskt borta. Jag har ingen aning om hur han gjorde men nu är åkern som ett salsgolv. Det vore rysligt trevligt om vi fick knata omkring på den, eller i alla fall gå över den för att komma till myren. Där har jag inte varit sedan han fick för sig att plöja i höstas och det blev absolut omöjligt att ta sig fram helskinnad på någorlunda kort tid. Nu har han väl sått så då får vi hålla oss borta. Jag saknar min myr Big Frown
Det vore lite bra om det kunde regna lite grann nu, det dammar något hemskt!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/c/8/tempore.se/httpd.www/brudec/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentarer

Mer arbete — 8 kommentarer

 1. Tror det heter stenharv, mojängen som används.
  Aldrig bra när genvägar försvinner…
  Hoppas hen sår något foto-geniskt som tröst.
  …& inte besprutar med nå’t som tar död på alla småkryp
  eller ens husdjur… Eek!

 2. Aha! Aldrig hört talas om… Men fiffig uppfinning Smile

  Det ska tydligen bli korn på åkern. Jag hoppas på solnedgångar med mumsande rådjur Wink Bonden är mest orolig för vildsvin och de vet jag inte om jag vill lurpassa på Side Frown

  • Det är nog störst risk för jakthundar som plötsligt rusar in i flocken. Hoppas jag. Jag tänker ändå inte ha några hundar med mig om jag lurpassar. Det är en alldeles för tråkig aktivitet för dem att ägna sig åt Wink

 3. Blev alldeles jättepaff när jag titta in här och hittade flera stycken inlägg Eek! Men så roligt att få se några av dina fina bilder igen In Love

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette