Stjärnklart

Det finns nästan ingenting som är så mäktigt som att stå under en stjärnhimmel i totalt mörker. I går gav jag mig ut för att spana in Geminiderna. Det började dåligt. Jag måste sluta tro att jag vet precis var jag ska fota. Är det ett nytt ställe så blir det nästan alltid pannkaka. För det mesta siktar jag in mig mot norr för att eventuellt få syn på ett norrsken eller så, men i går hade jag siktet åt syd/sydväst. Enligt expertisen skulle det visa sig flest Geminider åt det hållet. Nåväl. Väl framme vid min utsedda plats visade det sig att någon galning satt upp en hel radda med gatlyktor där jag tänkte stå och fota Pissed Off Morr! Jag vill ha mörker. Då fick jag för mig att åka till badplatsen där ungarna ett par ovanligt gräsliga somrar tvingades bada i nollgradigt vatten för att lära sig simma. Garanterat mörkt skulle det vara i alla fall, dessutom bra med parkering. Skönt att inte behöva stå mitt på vägen då jag som vanligt glömt allt vad reflexer heter hemma.

Väl framme gav pannlampan upp direkt. Mer morr! Här samlade jag en hel massa vuxenpoäng genom att ha med mig en vanlig ficklampa också Smile Lite meckigare, men funkar. Ner till vattnet för att sikta in kameran! Hujeda mej vad svårt det var att rikta in mitt nya vidvinkelobjektiv då. Fokus=noll koll. Men jag gjorde mitt bästa och skulle sätta i gång att fota. Då gav fjärrutlösaren också upp Frown Suck. Men det går att fota med självutlösaren också. Lite meckigare, men det funkar.

Så var det det där med Geminiderna …. åt syd/sydväst. Gissa om det växte en massa träd i vägen? Inte såg jag några stjärnfall mellan grenarna heller.

När jag redigerade bilden så upptäckte jag faktiskt en liten rackare vid trädet längst till höger Grin Hurra.

Surnade till på alltihop och gav mig iväg till kyrkan i byn. Att jag inte gillar ströljus hade jag tydligen helt glömt bort…. Kyrkklockorna slog tolv och där stod jag precis bredvid kyrkogården. Tur man inte är vidskeplig Wink

Det blev någon slags bild i alla fall men jag får öva mer på nattfoto. Och se till att allting har nya batterier Wink

PS. Träd och kyrkor ska luta när man fotar med vidvinkel Wink (egentligen inte men jag kan inte med den funktionen i Lightroom)
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/0/c/8/tempore.se/httpd.www/brudec/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentarer

Stjärnklart — 5 kommentarer

 1. Grattis! Smile

  Orkade iofs inte åka hemifrån men hade ändå gjort mig till
  med nyladdade batterier och släpat fram stativet.
  Så när molnen drog in strax före midnatt
  och det sen började regna… Really Pissed

 2. Tack Smile
  Kameran var nyladdad och extrabatteriet i innerfickan för att hålla värmen, det var gudbevars tre minus ute Wink men resten… Rolls Eyes
  Bra att det är mulet mellan varven så jag får vila upp mig mellan gångerna *tänker positivt så mycket jag orkar*

  Framsidan tar smällarna först. Tack för att du hejdade det lite så jag hann ut innan det började här också Wink

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette